Stegmotorer integrerar Industrial Ethernet och hård realtid

Stegmotorer med högt startmoment för kompakta lösningar

jvl stegmotor ethernet integrerat
Stegmotorer med integrerat PLC och driver programmeras antingen direkt i sitt PLC eller ansluts via buss till överordnade system
JVL har sedan en längre tid tillbaka varit en ledande tillverkade av servomotorer och stegmotorer med integrerat PLC och integrerad förstärkare. Nu går det att få alla fördelarna med stegmotorerna tillsammans med en Industrial Ethernet, ex: Profinet, EtherCAT, EtherNet/IP, Powerlink, Modbus TCP och Sercos III.
 
Stegmotor

Jämn och tyst drift med en upplösning på 409600 steg per varv

All nödvändig elektronik finns integrerat i själva stegmotorn och vi kan nu lansera Industrial Ethernet och en programmerbar motion-controller. JVL har utnyttjat den senaste teknologin för att nå den extremt höga upplösningen av 409600 steg per varv och därmed en oöverträffat jämn och tyst drift. Längden är endast 96 mm och är därmed världens kortaste motor med integrerad controller.
 
MAC-expansionsmoduler

Stegmotorn finns i 3 olika storlekar

Stegmotorerna klarar av att lösa alla moderna reglertekniska applikationer. Maskinbyggare kan sätta in stegmotorn både som standalone och modulbaserad lösning eller som en slav ansluten till ett överordnat styrsystem eller PC. Expansionsmodulernas 8 integrerade I/O-kanaler kan konfigureras individuellt som digitala ingångar, digitala utgångar eller som analoga ingångar.
  • MIS340 med 3 Nm, längd 95 mm
  • MIS341 med 6,1 Nm, längd 126 mm
  • MIS342 med 9,0 Nm, längd 156 mm
 
MAC-expansionsmoduler

Integrerad fältbusskommunikation

Med Modbus RTU och CANopen kan man smidigt ansluta till PLC eller HMI. En ActiveX/OCX drivrutin finn också tillgänglig som gränssnitt till LabView, Excel, VB eller andra Microsoft-program. Med MAC-motorernas protokoll kan man ansluta upp till 254 stycken MAC-motorer. Våra stegmotorer kan med fördel anslutas till samma RS485-buss för kommunkation med övriga anslutna motorer.
 
MAC servomotor

Industriellt Ethernet

jvl expansionsmodul fältbusskommunikation
Med det breda urvalet av expansionsmoduler kan vi erbjuda allt från standalone-lösningar med integrerade I/O-kanaler till fältbussmoduler för kommunikation mot överordnade styrsystem
Med den nya hårdvarulösningen kan stegmotorerna via de moderna Industrial Ethernet-protokollen anslutas till alla de marknadsledande tillverkarna av styrsystem och PLC. I dagsläget stödjs följande protokoll:
  • EtherCat
  • EtherNet/IP
  • Profinet
  • Powerlink
  • Modbus RTU
  • SERCOS III
 
Industrial Ethernet