Industrial Ethernet i maskiner

Ethernet i industriell miljö - detta är framtiden

Ethernet industri maskiner
Framtiden är Ethernet. Med Ethernet i industrin öppnar sig helt nya möjligheter för maskinbyggare. Bl.a. övervakning av maskiner som är anslutna till Internet, integration i affärssystem för lagerhållning m.m.
Maskiner och processanläggningar blir allt större, allt mer komplexa. För att kunna övervaka dessa maskiner och anläggningar måste man ha ett protokoll som kan kommunicera med alla anläggningens delar och komponenter. För detta har man valt Ethernet och anpassat det för tuffare miljöer. Resultatet är Industrial Ethernet.

Undersökningsföretag spår en tredubbel ökning till 2016

Undersökningsföretaget IMS Research spår i sin senaste rapport en tredubbel ökning mellan 2011 och 2016 inom Ethernet-baserade drives och controllers. I sin rapport menar man på att Ethernet lämpar sig mycket bra i industriella applikationer med sin deterministiska karaktär, höga hastighet och låga jitter.
Vårt råd är att informera sig om denna teknik när man är i färd med att utveckla nya produkter och maskiner. Kontakta gärna oss på SIGBI System AB så berättar vi mer!

Fördelar med Industrial Ethernet

Det finns en mängd fördelar med att integrera Ethernet i sin produktion.
  • Snabbare datakommunikation för en snabbare produktionstakt
  • Internetanslutna maskiner och anläggningar övervakas över hela världen
  • Integrera maskinen i ert lokala nätverk och övervaka statistik på produktionen
  • Sy ihop maskinen med administrationsverktyget och miljön för lagerhållning och inköp

Automationslösningar kommunicerar via Industrial Ethernet

Vi som leverantör av motorer, bl.a. servomotorer och stegmotorer, servodrives och styrsystem kan erbjuda dig flera olika sorters lösningar för en Ethernet-baserad miljö. Styrsystem från det österrikiska företaget SIGMATEK har Ethernet som standard i sina PLC:er och touchpaneler med integrerad PLC. Detta är ett snabbt och smidigt sätt att få kontakt med omvärlden och för konfigurering och implementation via laptop.
 
Styrsystem

Kompakta servomotorer med integrerat Industrial Ethernet

JVL MAC 402 servomotor
Den kompakta servomotorlösningen i MAC-serien med batteridrift och Industrial Ethernet
De populära servo- och stegmotorerna från JVL går att bestycka med det Ethernet protokoll man önskar. Dessa motorer går dels att programmera tack vare det interna PLC:t och de integrerad I/O-kanalerna eller så kan man konfigurera motorn att som slav under det överordnade styrsystemet.
  • Profinet I/O - Siemens
  • EtherCat - Beckhoff
  • Ethernet Powerlink - B&R
  • Ethernet/IP - Rockwell
  • SERCOS III - Bosch Rexroth
  • Modbus TCP
 
Industrial Ethernet

Servodrives från LTi - kraftpaketen upp till 450 A

ServoOne Junior
ServoOne Junior med upp till 60 Ampere toppström i enkabellösning utförande
Tyska LTi utvecklar och tillverkar servodrive ur serien ServoOne. Dessa tungviktare inom CNC, textilindustrin och andra erkänt tuffa drifter med höga effekter och hög synkronisation kommunicerar naturligtvis med de ledande fältbussarna på marknaden. Med möjlighet till fältbussen VARAN från SIGMATEK, EtherCat från Beckhoff och Profinet från Siemens erhåller man alltid ett bra resultat oavsett vilken miljö och teknologi man väljer att jobba med.
 
ServoOne Drivsystem

Återkopplade stegmotorer kommunicerar EtherCat

Vår koreanska partner och tillverkare av stegmotorer, FASTECH, erbjuder både med och utan återkoppling. Dessutom finns stegmotorerna att få med integrerad driver eller extern driver. Dessa stegmotorer kan programmeras med sin positionstabell och tack vare sina ingångar och utgångar utföra enklare sekvenser. En mycket prisvärd produkt med hög prestanda! En av alla fältbussar som FASTECH implementerar i sina motorer är EtherCat för noggrann synkronisering motorerna emellan.
 
Stegmotor