Servomotorer med integrerad driver ökar med 40 procent

Inbyggd elektronik i servomotorerna ökar i snabb takt

JVL MAC servomotor integrerad elektronik
Med MAC-motorerna och dess integrerade elektronik sparar man plats i styrskåpet och det enda man behöver tänka på att förse motorerna med spänningsmatning och eventuellt fältbusskablage
Det amerikanska marknadsundersöknings företaget IHS redovisar i en av sina rapporter att industrin går i riktning mot servomotorer med integrerad och inbyggd elektronik, och industrin går snabbt fram. Till år 2017 kommer denna bransch att öka med hela 40%.

Motortillverkare kompletterar med integrerad elektronik - hos JVL är det standard

Många utvecklare och tillverkare av servomotorer ser att de tappar marknadsandelar till de integrerade servomotorerna. Därför ser man idag att många kompletterar sin produktportfölj med integrerad förstärkare. JVL har fokuserat på denna typ av motorlösning sedan början av 2000-talet och ses nu som ledande, dessutom integrerar man även PLC:t i motorn.
 
MAC servomotor

Experter på både integrerade servomotorer och på integration av Ethernet-fältbussar

JVL har med sina modulära expansionsmoduler ett smart koncept för att sömlöst integrera servomotorerna till överordnade styrsystem. Man har som mål att vara bäst i världen på Ethernet-fältbussar.
 
Industrial Ethernet

Oavsett vilken Ethernet-fältbuss man använder så använder man samma hårdvara

expansionsmoduler fältbuss JVL
Med de modulära expansionsmodulerna har man möjlighet att hålla nere lagerkostnaderna och sina reservdelar tack vare att modulerna kan monteras in i alla de olika MAC-motorerna från 140 w till 3 kW
De sinnrika expansionsmodulerna är modulära, kompakta och smarta. En expansionsmodul kan anslutas till vilken av de olika MAC-motorerna man önskar. Expansionsmodulerna har ett integrerat PLC men man kan även välja att kommunicera med ett överordnat PLC. Genom att välja denna lösning så kan man kommunicera med alla ledande Ethernet-fältbussar på marknaden, med samma expansionsmodul. Man ändrar bara i mjukvaran. Detta underlättar reservdelshanteringen avsevärt. JVL stödjer i dagsläget följande protokoll:
  • Profinet från Siemens
  • EtherCat från Beckhoff
  • Powerlink från B&R
  • Ethernet/IP från Rockwell
  • SERCOS III från Bosch Rexroth
  • Modbus TCP
 
MAC-expansionsmoduler