Partners

Våra globala partners

SIGBI System AB jobbar sedan en längre tid tillbaka med erkänt duktiga och kvalificerade tillverkare av automationsutrustning. Vi känner våra partners personligen och en fråga till dem är endast ett samtal bort. Att ställa en fråga till supportavdelningen är av betydande fördel då man har en relation till personen i andra sidan luren.
Våra olika partners är:
  • LTI-Motion
  • TOSHIBA
  • FASTECH
  • JVL
  • SIGMATEK

LTI-Motion - då regleringen av motorn kräver lite mer

LTI-Motion är sedan våren 2013 ett företag inom den tyska företagsgruppen Körber AG. LTI-Motion har mångårig erfarenhet och Know-How inom frekvensomriktare och servodrives. Fokus ligger på reglering och positionering av linjärmotorer och synkronmotorer. LTi-DRiVES erbjuder lösningar från 2 A till 450 A.

TOSHIBA - frekvensomriktare med bredd

TOSHIBA är en erkänt duktig och bred tillverkare av bl.a. frekvensomriktare. SIGBI System AB har generalagenturen av Toshibas frekvensomriktare i Sverige, dels med eget lager i Helsingborg men även snabba förbindelser till de två centrallagren i Europa.

FASTECH - stegmotorer med ett extremt bra pris/prestanda förhållande

FASTECH är ett koreanskt företag som specialiserat sig på utveckling och tillverkning av stegmotorer. I sin portfölj har man både stegmotorer open-loop men även med återkoppling om man önskar det. FASTECH erbjuder även växlar som kan monteras på stegmotorerna samt aktuatorer och linjärrörelser. Värt att nämna är att LG vid år 2010 stoppade hela sin produktion av bildskärmar globalt för att byta ut alla drivsystem mot FASTECHs stegmotorer. Fördelen var såpass stor, trots en extremt hög efterfrågan på displayer för smartphones och platt-tv.

JVL - servomotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC

JVL är vår danska partner endast 45 minuter bort. JVL utvecklar servomotorer och stegmotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC. Fördelen med JVL:s produkter är att man reducerar kabeldragning tack vare systemet med expansionsmoduler. Man har anpassat sina motorer för kommunikation både via realtids-bussar och trådlöst ända upp till 450 meter. Vid en vidareutveckling av en maskin eller maskinlinje kan det ibland vara svårt att dra kabel eller trångt för att kunna ansluta kommunikationen tillbaka till PLC och styrskåp. Då är kompakta servomotorer med integrerade I/O för homing, gränslägesgivare m.m. det optimala.

SIGMATEK - styrsystemet för en komplett automationslösning

SIGMATEK är en österrikisk tillverkare av kompletta automationslösningar och vårt val när vi realiserar och automatiserar svenska maskinbyggares maskiner. SIGMATEK är ett 25 år gammalt privatägt företag inom automationsbranschen. SIGMATEKs specialitet är att man levererar allt från hårdvara till mjukvara över safety och fältbuss. Med en leverantör av HMI, motor, PLC och I/O blir projektering, implementering och idrifttagning mycket enklare. Med SIGMATEK som partner riktar vi in oss mot OEM bland maskinbyggare.

ABI - Delta robotar, rostfria servomotorer och rosttria växlar

Holländska ABI tillverkar delta robotar och rostfria servomotorer. Delta robotar är det självklara valet vid snabb hantering av många olika sorters produkter. ABI:s delta robotar består av titan istället för kolfiber vilket tillåter installation av roboten i hantering av livsmedel. ABI har tillverkat rostfria servomotorer och växlar sedan 2004. De rostfria servomotorerna och växlarna är framtagna för tuffa miljöer som måste följa riktlinjer så som: HACCP, FDA, eller EHEDG. Exempel på applikationer är kött-, fisk- och grönsaksindustrin, livsmedel, slakteri, biltvättar och medicinteknisk industri.