Om oss

Specialisten på drivteknik och automatisering

SIGBI System AB grundades i Helsingborg redan 1982. Allt sedan starten har vår ambition varit att förse våra kunder med förstklassiga produkter för automatisering av maskiner och processer. Våra ledstjärnor är kvalitet och tillförlitlighet. Både när det gäller produkter, leveranser och service.

Leverera rätt produkt i rätt tid

Vi är en effektiv organisation som är optimalt anpassad till vårt uppdrag, att erbjuda bästa tänkbara service och produktsupport och att leverera rätt produkt i rätt tid. Vi har både försäljningsavdelning, lager och serviceverkstad på samma adress.

Om du behöver stärka ditt kunnande så håller vi regelbundet utbildning där vi delar med oss av många års erfarenhet.

SIGBI System AB representerar tillverkare och leverantörer inom olika områden för att kunna erbjuda våra kunder en komplett lösning.

Våra partners och leverantörer

Analys och kravprofil
Dimensionering
Leverans
Idriftsättning
Support och Service
Mer än bara produktförsäljning

Att köpa produkter för komplexa system är en ansvarsfylld och ibland komplicerad uppgift. Med mer än 30 års erfarenhet av automatisering och drivsystem hjälper vi dig med att göra rätt produktval och att hitta rätt lösning.

Rådgivning och support

Vi kan även bistå med optimering av tilltänkta lösningar för att uppnå bättre kostnadseffektivitet, både under installation och drift. SIGBIs kunnande är en garanti för att ert företag får den bästa lösningen.

Utbildning

Vi erbjuder utbildningar inom automatisering och drivteknik såsom frekvensomriktarteknik och elmotordrifter, modern servoteknik, direktlinjära servomotorer och system, PLC-programmering och positioneringsteknik. En eller flera dagar – vi skräddarsyr efter era behov. Vi kan även erbjuda spännande seminarium om ny teknologi och framtidens automatiseringssystem.

Utveckling

Är dina krav så höga att det inte räcker med en standardlösning? Det är då vårt gedigna kunnande behövs allra mest. Tillsammans med våra kunder har vi tagit fram många lösningar på svåra problem.

Vi levererar specialanpassade drivsystem som klarar extrema miljöer inom till exempel försvarsindustrin och off-shore.

Har du ett svårt uppdrag är det SIGBI du ska tala med.

Produktprogram

Basen i vår verksamhet är sedan starten för över 40 år sedan vårt breda sortiment av produkter för automatisering av maskiner och processer. Kombinationen med vår kunskap och erfarenhet gör att vi alltid kan erbjuda konkurrenskraftiga lösningar.

Servo– och stegmotorer – Toshiba frekvensomriktareStyrsystem PLC och PC – Motorer med integrerad driver – MjukstartareDC-bromsarEMC-filterEffektmotstånd