Partners

Globala partners

SIGBI System AB jobbar sedan en längre tid tillbaka med erkänt duktiga och kvalificerade tillverkare av automationsutrustning. Vi känner våra partners personligen och en fråga till dem är endast ett samtal bort. Att ställa en fråga till supportavdelningen är av betydande fördel då man har en relation till personen i andra sidan luren.

Våra partners och leverantörer

LTI-Motion – då regleringen av motorn kräver lite mer

LTI-Motion är sedan 2019 ett företag inom den tyska företagsgruppen KEBA AG och har mångårig erfarenhet och Know-How inom frekvensomriktare och servodrives. Fokus ligger på reglering och positionering av linjärmotorer och synkronmotorer. LTi-DRiVES erbjuder lösningar från 2 A till 450 A.

Högpresterande servodrives

LTI-Motion är en erfaren utvecklare och tillverkare av både frekvensomriktare och servodrives. LTI-Motion, tidigare LUST, grundades i början på 80-talet. Idag sköter SIGBI System AB försäljningen och idrifttagningen av LTI-Motion frekvensomriktare och servodrives i Sverige.

ServoOne – revolutionen inom servodrive

ServoOne heter LTi:s servodrive-lösning för drifter upp till 450 Ampere. Dessa kan sättas samman i multiaxisapplikationer med gemensamt mellanled och vattenkylning för riktigt tuffa applikationer. Vid synkronisering av axlar behövs en snabb och säker kommunikation. Då använder ServoOne sig utav EtherCat, utvecklat av Beckhoff. Med EtherCat kommunicerar man i hård realtid och har ett öppet system till flera olika typer av styrsystem.

C-LINE – Servosystem

C-Line är föregångaren till ServoOne från LTI-Motion. Från CDB3000 till CDE3000 täcker vi upp applikationer för standalone drifter med hjälp av det integrerade PLC:t. C-LINE är servodrives upp till 132 kW.

Enkabellösning från LTI-Motion med 60 Ampere toppström

Enkabellösningen med ServoOne innebär att både matningsspänning och enkodersignalen skickas via samma kabel. Tack var ett nytt protokoll för enkoderns signaler är man inte längre så utsatt för störning och kan leda allt i samma kablage. Här erbjuder LTI-Motion lösningar upp till 20 Ampere i nominell drift och 60 Ampere toppström.

Kommunicerar Industrial Ethernet för en noggrann drift i hård realtid

För en så dynamisk drift som ska kunna anslutas till de tuffaste applikationerna som finns krävs att man klarar att kommunicera via de ledande gränssnitten. ServoOne har stöd får följande Industrial Ethernet protokoll:

 • EtherCat
 • SERCOS III
 • ProfinetIRT
TOSHIBA – frekvensomriktare med bredd

TOSHIBA är en erkänt duktig och bred tillverkare av bl.a. frekvensomriktare.

SIGBI System AB har generalagenturen av Toshibas frekvensomriktare i Sverige, dels med eget lager i Helsingborg men även snabba förbindelser till de två centrallagren i Europa.

TOSHIBA Schneider Inverter Group

Toshiba tillverkar tillsammans med Schneider frekvensomriktare i gruppen Schneider Inverter Group. Här har man riktigt stora muskler och är världens största tillverkare av frekvensomriktare för marknaden inom generella applikationer upp till 1,5 MW.

Idag är inriktningen på frekvensomriktare

Idag bygger samarbetet mellan SIGBI System och TOSHIBA rent på försäljning av frekvensomriktare för den svenska marknaden. SIGBI erbjuder hela TOSHIBA:s sortiment från de minsta modellerna upp till HVAC och 630 kW. Vi erbjuder allt ifrån enklare frekvenomriktare för 1-fas upp till avancerade styrningar för komplexa driftsätt.

Fältbuss och gränssnitt för en global marknad

TOSHIBA:s produkter och frekvensomriktare går att sätta in i nästan alla typer av drifter och applikationer. Det är möjligt tack vare sin öppenhet mot stora tillverkare av automation och styrsystem. TOSHIBA:s olika frekvensomriktare går att bestycka med expansionskort för

 • CANopen
 • EtherCat
 • Ethernet/IP
 • DeviceNet
 • Modbus TCP
 • Profibus DP
Certificering och standard för en global marknad

För att kunna vara verksam över hela världen måste man ha en produkt som är anpassad till den lokala marknaden. Det är TOSHIBA:s produkter. Man har certifikat för:

 • CE
 • UL, både USA och Canada
 • CSA
FASTECH – stegmotorer med ett extremt bra pris/prestanda förhållande

FASTECH är ett koreanskt företag som specialiserat sig på utveckling och tillverkning av stegmotorer. I sin portfölj har man både stegmotorer open-loop men även med återkoppling om man önskar det.

FASTECH erbjuder även växlar som kan monteras på stegmotorerna samt aktuatorer och linjärrörelser. Värt att nämna är att LG vid år 2010 stoppade hela sin produktion av bildskärmar globalt för att byta ut alla drivsystem mot FASTECHs stegmotorer. Fördelen var såpass stor, trots en extremt hög efterfrågan på displayer för smartphones och platt-tv.

Tar stegmotorer till en helt ny nivå

FASTECH är ett innovativt teknikföretag från Sydkorea med mångårig erfarenhet av drivsystem och stegmotorer. I sin portfölj har FASTECH stegmotorer, linjärenheter, hålväxelmotorer, växellådor m.m. FASTECH är en mycket prisvärd lösning och ett fullvärdigt alternativ till pneumatik. Pneumatik tappar dels noggrannhet med tiden samt att man har bara 2 lägen.

Med stegmotorer från FASTECH:

 • Exakt positionering
 • Inga reglerparametrar
 • Stegmotorn håller sin position även i en skakig miljö
 • Reducerar kostnader
 • Motion-lösningar upp till 16 axlar
Återkopplad stegmotor

FASTECH:s stegmotorer finns både som open-loop och closed-loop. Den återkopplade stegmotorn återvänder alltid till sin målposition även vid yttrepåverkan. Ezi-STEP, stegmotorn utan återkoppling, beräknar teoretiskt det moment som behövs för sin förflyttning och när man stegar ur larmars man det överordnade styrsystemet och maskinen stannar.

JVL – servomotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC

JVL är vår danska partner endast 45 minuter bort. JVL utvecklar servomotorer och stegmotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC. Fördelen med JVL:s produkter är att man reducerar kabeldragning tack vare systemet med expansionsmoduler. Man har anpassat sina motorer för kommunikation både via realtids-bussar och trådlöst ända upp till 450 meter.

Vid en vidareutveckling av en maskin eller maskinlinje kan det ibland vara svårt att dra kabel eller trångt för att kunna ansluta kommunikationen tillbaka till PLC och styrskåp. Då är kompakta servomotorer med integrerade I/O för homing, gränslägesgivare m.m. det optimala.

Servomotorer från Danmark

JVL är vår danska partner på andra sidan sundet. Endast 45 minuter bort utvecklar och tillverkar man servomotorer med integrerad förstärkare och integrerat PLC.

Servomotorer med integrerad förstärkare – expansionsmoduler för optimalt utnyttjande

Kompakta servomotorer är inte så vanliga, däremot är det ofta nog så viktiga. I trånga utrymmen eller vid vidareutveckling, då styrskåpet redan är fullt passar dessa motorer utmärkt. Att integrera både förstärkare och PLC i samma kapsling förenklar en moduluppbyggd maskinlösning som enkelt kan sättas ihop efter önskemål. I dessa fall sätter vi in MAC-motorn.

En servomotor i 8 olika storlekar från 50 W upp till 3 kW. Med de modulära expansionsmodulerna kan man välja den hårdvara som passar sin maskin allra bäst omd et så gäller digitala in/utgångar eller analoga in/utgångar eller fältbussmoduler för kommunikation mot överordnade styrsystem.

Se MAC-expansionsmoduler.


Quickstep – stegmotorerna med 409600 steg per varv

Quickstep heter stegmotorserien som följer samma modulära koncept som servomotorerna i MAC-serien. Med en för applikationen och maskinen passande expansionsmodul får man ett optimalt pris/prestanda förhållande. Även stegmotorerna går att sätta in i maskiner med antingen EtherCat, Powerlink, SERCOS III, Profinet, Modbus TCP, EtherNet/IP som fältbuss.

Se MIS stegmotor.


Stainless steel – för maskiner i miljöer med tuffa krav

Med kapslingen i rent stainless steel kan vi bestycka MAC-motorn med integrerat PLC för en egen standalone drift eller för komunikation med något av de marknadsledande gränssnitten Industrial Ethernet. Dessutom kan vi bygga en en växellåda för en högre utväxling i samma kapsling.

Se MAC100 Stainless Steel.


Trådlös kommunikation mellan motorer och styrsystem

Med expansionsmodulerna för trådlös kommunikation har man tagit drivsystem som integreras i trånga utrymmen till en helt annan nivå. Tack vare WLAN, Bluetooth och ZigBee täcker vi upp avstånd ända upp till 450 m bort. Trådlös kommunikation är ypperlig både över stora avstånd men samtidigt där utrymmet är så begränsat att man inte kan ansluta med kabel till styrskåpet.

Se expansionsmoduler med trådlös överföring.

SIGMATEK – styrsystemet för en komplett automationslösning

SIGMATEK är en österrikisk tillverkare av kompletta automationslösningar och vårt val när vi realiserar och automatiserar svenska maskinbyggares maskiner. SIGMATEK är ett 25 år gammalt privatägt företag inom automationsbranschen. SIGMATEKs specialitet är att man levererar allt från hårdvara till mjukvara över safety och fältbuss. Med en leverantör av HMI, motor, PLC och I/O blir projektering, implementering och idrifttagning mycket enklare.

Med SIGMATEK som partner riktar vi in oss mot OEM bland maskinbyggare.

ABI – Delta robotar, rostfria servomotorer och rosttria växlar

Holländska ABI tillverkar delta robotar och rostfria servomotorer. Delta robotar är det självklara valet vid snabb hantering av många olika sorters produkter. ABI:s delta robotar består av titan istället för kolfiber vilket tillåter installation av roboten i hantering av livsmedel.

ABI har tillverkat rostfria servomotorer och växlar sedan 2004. De rostfria servomotorerna och växlarna är framtagna för tuffa miljöer som måste följa riktlinjer så som: HACCP, FDA, eller EHEDG. Exempel på applikationer är kött-, fisk- och grönsaksindustrin, livsmedel, slakteri, biltvättar och medicinteknisk industri.

Control Techniques – AC / DC Drives, Servodrives och Servo Motorer

Control Techniques är en ledande tillverkare av AC- och DC-frekvensomriktare, servodrivningar och servomotorer och kraftomvandlingsteknologier för kommersiella och industriella applikationer.

Tolomatic – Linjära ställdon och produkter för linjär rörelsekontroll

Tolomatic är en tillverkare av pneumatiska ställdon och elektriska linjära ställdonprodukter inklusive motorer, ventiler, industribromsar och växellådor.